Over Frieda

Liefde voor magazines

Ik heb in de tien jaar van mijn freelance bestaan voor diverse magazines gewerkt. Voornamelijk in de christelijke hoek, gericht op vrouwen en opvoeding. 


Mijn favoriete klussen doe ik voor het PUUR! Magazine van Uitgever KokBoekencentrum. 

Over mijn werk

 

Een leeg document op je scherm. Voor jou wellicht een kwelling, voor mij een heerlijke uitdaging. Niks mooiers dan een wit scherm vullen met woorden. Woorden van betekenis. Teksten die een verhaal vertellen. Jouw verhaal of het mijne. Al puzzelend de beste zinnen vormen, zodat de boodschap raakt!  

Het liefst schrijf ik over mensen. Een mooi interview uitwerken tot een portret, vind ik het allerleukst om te doen. Regelmatig zijn de hoofdpersonen in mijn artikelen onder de indruk van hun eigen verhaal. Kijk, dan heb je de juiste snaar te pakken. Daar zoek ik naar!


In 2020 schreef ik mijn eerste boek! Een hele nieuwe ervaring, die mij heeft geleerd dat ik ook grote projecten tot een goed einde kan brengen. Hier lees je alles over ‘Jij bent licht’. 


Ik vind het ook fijn om (kleine) ondernemers te helpen die een goede tekst nodig hebben, maar het schrijven zelf niet zien zitten. Voor website of promotietekst bijvoorbeeld. Ik plan met jou een afspraak om te overleggen wat jouw wensen zijn. Het enige wat ik van jou nodig heb, is een kop koffie met een klein beetje suiker. En natuurlijk jouw verhaal! Ik maak hier vervolgens thuis aansprekende zakelijke teksten van, die jou weer een stap verder helpen.


Zit jij naar een leeg scherm te staren? Benader me gerust, dan kijken we samen of ik jou aan de juiste woorden kan helpen.

Passie voor Lume

Sinds de oprichting van Lume ben ik nauw betrokken bij deze vrouwenbeweging. Met regelmaat verschijnt er een blog van mij op www.wijzijnlume.nl.


Ik voel me enorm betrokken en verbonden en wil hier graag mijn (schrijf)talent voor inzetten. Mijn blogs lees je hier.  

Zakelijke teksten

Ik mag regelmatig een schrijfklus doen voor zakelijke klanten. Denk hierbij aan persberichten, minimagazines of ander PR-materiaal.


Ik schrijf regelmatig (web)teksten voor kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op! 

Tijdlijn Frieda

En daar is mijn eerste boek! Jij bent licht - Ga er maar in staan! 


Met dit boek wil ik vrouwen helpen om hun geloof te delen: om licht te zijn! Een boek waarin ik mijn eigen ontdekkingen deel over 'licht zijn' in deze wereld.  Het boek is omlijst met inspirerende verhalen van vrouwen die hierin voor mij een voorbeeld zijn. Geweldig project - in samenwerking met Lume - om aan te werken. Je leest er hier nog veel meer over! 

1981

1994

1999

2004

Geboren als Frieda Koelewijn in een warm nestje op een boerderij.

Tijdperk middelbare school van start. Begonnen op het vwo, na drie jaar de overstap naar de Havo gemaakt. Examen in 1999.

Studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede: opleiding Journalistiek & Communicatie. Specialisatie: Journalistiek - Geschreven Pers. Diplomering: 2004

Het jaar van afstuderen, rijbewijs halen en trouwen met mijn grote liefde. En van mijn eerste echte baan op de communciatieafdeling van de gemeente Bunschoten (tot 2010). 

2020

2010

Het begin van mijn freelance carrière als tekstschrijver. Talloze teksten vloeien sindsdien uit mijn hand.  Mag ik ook jouw verhaal schrijven?